Melatonin är ofta föreskrivs för patienter som lider av någon psykisk hälsa frågor, vara det depression eller schizofreni, etc.

Men om du inte är bekant med konceptet, låt oss få dig att förstå det i lekmannatermer. Det finns en liten endokrin körtel, kallas tallkottkörteln, som utsöndrar melatonin hormonet. Den har olika viktiga funktioner att spela i den mänskliga kroppen.

En av dess främsta roller är att reglera den sovande och vakna cykeln. Emellertid, det finns vissa negativa konsekvenser om cykeln inte sker på rätt sätt, vilket kan hända när det finns en låg nivå av melatonin i kroppen. Det resulterar ofta i många psykiska problem.

Vilka är effekterna av melatonin på psykisk hälsa?

Otillräcklig melatonin kan leda till olika psykiska problem. Följaktligen, många typer av forskning har visat att det finns en stor förbättring av psykisk hälsa när läkarna rekommenderar sina patienter att köpa melatonin receptfria sömntabletter leveranser för oral konsumtion. Det kan förbättra sjukdomar som autism, ångest, Hyperactivity Disorder, etc.

Låt oss se de psykiska störningar som Melatonin hjälper till att förbättra.

Effekt av melatonin på schizofreni

Schizofrena patienter lider av en sömnstörning tillsammans med andra frågor som hypertoni, hallucinationer, och metabola syndromet, etc.

Undersökningar inom det medicinska området hade visat positiva resultat när dessa patienter exponerades för melatonin kosttillskott. Detta berodde på att den kemiska struktureringen av melatonin intag liknar de positiva symtomen på schizofreni.

Sålunda, rätt dosering av melatonin kan hjälpa patienter att uppleva hälsosam sömn och, i sin tur, förbättra deras vanföreställningar sjukdom skick.

Effekter av melatonin på autistiska patienter

Autistiska barn lider av sömnlöshet. Emellertid, läkarna har sett att införa melatonin kosttillskott i deras recept hjälpte i botemedlet av debut sömnlöshet. Det hjälpte också i förbättringen av andra beteendemässiga störningar som kommer med autism.

Således, föräldrar som har barn med autism spektrum störningar eller ASD kan köpa melatonin tabletter som är växtbaserade. De består av naturliga komponenter som inte har några biverkningar på hälsan hos sina barn.

Effekter av melatonin på klinisk depression

Studier har visat att patienter som lider av depression har lägre nivåer av melatonin i blodet. Emellertid, människor som inte har klinisk depression innehåller högre melatonin nivåer.
Också, gravida kvinnor som tog melatonin flikar efter operationen i tre månader inte lider av depression. Detta visar hur melatonin kan bota klinisk depression som kan förbättra andra negativa effekter av depression samt.

Effekter av melatonin på ångest

Idag lider många av oss av stress på grund av olika anledningar, som ett enormt arbetstryck, personliga problem etc. Således läkare ofta råda ångestdämpande läkemedel för att kontrollera sådana oroliga beteende.

Läkare ordinera också att köpa melatonin leveranser som kan framkalla ett tillstånd av avslappning på konsumtion som, i sin tur, kan hjälpa dig att lugna ner. Därför, melatonin flikar effektivt fungera som ångestdämpande läkemedel.

Försiktighet är nödvändig…

Brist på melatonin kan också resultera i andra negativa konsekvenser som högre blodtryck, tarmsjukdomar, tidigt åldrande i hjärnan, etc. Således, om du lider av något av detta, du kan överväga att ta melatonin kosttillskott. Emellertid, se till att du först ta råd från en läkare innan du påbörjar medicineringen.