Melatonin för sömn

Sömnpiller som Eszopiklon, Triazolam, Zaleplon, Ramelteon etc. är alla framgångsrika för att hjälpa människor som har problem med att sova men alla är endast receptbelagda läkemedel. Å andra sidan är melatonin lika effektiv, och är överklagande läkemedel, vilket innebär att människor kan köpa det utan recept alls.

Personer som har använt melatonin för sömn har i nästan alla fall rapporterat att läkemedlet var extremt effektivt. Detta händer eftersom melatonin i sig är ett naturligt hormon som kontrollerar människors sömn, och det melatonintillskott som människor använder produceras artificiellt i laboratoriet, men det finns också några tillägg extraherade från djur. Se till att hålla sig borta från dem – några av dem kan ha smittsamma virus!

Medan melatonin är mycket fördelaktigt för personer som lider av sömnlöshet kan melatonin biverkningar vara mycket ”grovt” för vissa. Mardrömmar, sömnvandring, sömnig sömn under dagen, abdominal oro är bara några från listan. Du kan läsa mer om biverkningarna här: melatonin biverkningar.

Du bör också vara försiktig med vilka andra läkemedel du tar när du använder melatonin. det kan interagera med några mediciner, till exempel blodförtunnande läkemedel, p-piller och så vidare. Du kan också läsa mer om detta på den tidigare nämnda artikeln.

Melatonin Dos

Melatonin har fått världsomspännande popularitet som sovande piller på grund av dess effektivitet. Personer som lider av sömnlöshet och sömnstörningar använder ständigt denna medicin eftersom det hjälper när de har problem med att sova.

Patienter som använder detta sovande piller bör dock undersöka melatonindosen noggrant. De flesta människor som lider av sömnlöshet och använder melatonin tror att ju mer melatonin de använder desto bättre kommer effekterna att vara, men det är falskt. Melatonin är långt mer framgångsrikt att hjälpa människor med sömnproblem med mindre doser än stora.

Den vanligaste melatonindosen varierar från 0,5 mg till 3 mg. De flesta läkare rekommenderar att du tar melatonin vars dos varierar med denna klassificering. Några personer har rapporterat att 2 mg var den perfekta dosen, medan andra säger att de inte har sömnsvårigheter med doser så låg som 0,5 mg.

Några undersökningar angående melatonin biverkningar och doser har visat att patienter som tog cirka 20 mg melatonin hade mycket mer problem att sova att de som tog 0,5 mg – 3 mg. Detta händer när du köpa melatonin sömnmedicin eftersom det inte har bättre effekter med högre doser.

Som ett resultat skulle råd med en läkare eller sömnsteterapeut vara mycket rekommenderat eftersom endast de kan avgöra vilken sömnstörning du lider av och vilken melatonindos som skulle vara till hjälp för ditt tillstånd. Och kom alltid ihåg att ta höga doser melatonin kan leda till överdosering av melatonin, vilket kan få allvarliga konsekvenser för din hälsa.